Török travertin tulajdonságai

Amennyiben új burkolatot keres a szabadtéri teraszára, az autóbeállóra vagy a medence felületére, akkor érdemes a travertint fontolóra venni. Travertinek természetes kialakulású kövek, melyek úgy jönnek létre, hogy a víz áthalad a mészkövön, felszívja a kalciumot és felszabadítja a széndioxidot. A travertin építőanyagok számos előnnyel rendelkeznek, így ideálisak a medencék burkolására is.

Hosszú élettartamú

Colosseum Travertin Mészkő Italy

Ha bizonyítékra van szüksége, hogy mennyi ideig őrzi meg szépségét, valamint mennyire áll ellen az idő általi megviselésnek, csak kérdezze meg a rómaiakat. Sok épületük (nevezetesen például a Colosseum) travertinből készült, és még ma is akár megcsodálhatjuk Olaszország területén őket.

Csúszásmentes felülettel rendelkezik

Travertin Mészkő felülete

Több más típusú burkolat csúszós lehet ha nedves, ami problémás lehet és mondjuk egy medence területe körül akár életveszélyes is. A travertin pórusos szerkezetű, amely természetesen csúszásmentes felületet biztosít. Ez teszi a travertint ideális választássá a medencék és teraszok esetén egyaránt. Raktárunkon ez a típus mindig megtalálható (tömítetlen matt csíszolt) 30x60 lapok vagy soros formában is akár. Ide kattintva meg is tekintheti termékpalettánkat.

Jó a hőálló képessége

Nincs rosszabb annál, mint a forró padló. Tűző napon természetes dolog, hogy a különböző burkoló anyagok felforródosdnak, így gyakorlatilag mezítláb nem lehet rajtuk sétálni vagy akár állni sem. De a travertin-burkolat nem forrósodik fel, így a lábaink megfelelő hőmérsékletű felülettel éríntkeznek függetlenül attól, hogy milyen magas a hőmérséklet.

Egyszerű vele dolgozni

A mészkő alapjában véve egy puha kőzet, talán ezért is tudták a piramisokat ebből az anyagból megépíteni. Ez azonban egy bizonyos ponton már hátránnyá válik, mivel túlzottan porlékony is lehet. A travertin már egy keményebb mészkő de ebből is találhatunk nagyon sok típust, melyek könnyedén megpattannak a megmunkálás során. Erre mi megoldást biztosítunk a török mészkővel, mely keményebb mivel tömöttebb, igy megmunkálás szempontjábol is sokkal jobban lehet vele dolgozni.

Összegezve

Travertin Mészkő

A travertin egy remek építőanyag, mely hosszú élettartalommal rendelkezik, csuszásmentes, hőálló valamint a megfelelő bányából származó típusát még megmunkálni is sokkal könnyebb. Burkolás előtt érdemes a travertin minöségéről meggyőződni, hogy egy tartós végeredményű munkálatot kapjunk. A török mészkövünk nem tartozik az olcsó kategóriába a piacon, azonban az egyik legjobb. Amennyiben számít Önnek a minőség, kérem forduljon hozzánk bizalommal ide kattintva! 


Szóljon hozzá

A hozzászollások jóváhagyás után kerülnek megjelenítésre.